previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Παράγονται με βιολογική οινοποίηση από τις λευκές ποικιλίες των αμπελώνων μας. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε χαμηλές, ελεγχόμενες θερμοκρασίες.

ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΓΑΙΑ

Από τις ποικιλίες Sauvignon blanc και Chardonnay. Ένας ξηρός οίνος με λαμπερό χρώμα, αρώματα λουλουδιών, γεύση δροσερή και φινετσάτη, που σερβίρεται σε θερμοκρασία 10-12 ºC και συνοδεύει ιδανικά ψάρι, πουλερικά και χοιρινό.

 

ΕΥΟΙΩΝΟΣ ΑΣΥΡΤΙΚΟ

Μονοποικιλιακός λευκός ξηρός οίνος από την ευγενική ελληνική ποικιλία Ασύρτικο, που έχει δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα στους αμπελώνες της βόρειας Ελλάδας. Διαθέτει λεπτό άρωμα, πλούσια δομή και σώμα. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 9-11 ºC και συνοδεύει ιδανικά ψητό ψάρι και θαλασσινά.

 

ΕΥΟΙΩΝΟΣ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ

Μονοποικιλιακός λευκός ξηρός οίνος από την πολύ παλιά ξεχασμένη ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά, η οποία «αναγεννήθηκε» τις τελευταίες δυο δεκαετίες και είναι πλέον πολύ δημοφιλής. Διαθέτει πολύ έντονο, εκφραστικό άρωμα, ενώ στην γεύση είναι ήπιο και ισορροπημένο. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 9-11 ºC και συνοδεύει ιδανικά σαλάτες και πιάτα με λαχανικά.

 

ΜΥΡΟΕΙΣ

Παράγεται από την ιδιαίτερα αρωματική ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Λαμπερός στην όψη με χρυσοπράσινες ανταύγειες, αρώματα εξωτικών φρούτων που ξαφνιάζουν και εντυπωσιακά πλούσια γεύση που συνεπαίρνει. Σερβίρεται σε 8-10 ºC και συνοδεύει ιδανικά ασιατική κουζίνα, κρεμώδη τυριά και τάρτες εσπεριδοειδών.

Παράγονται με βιολογική οινοποίηση από τις λευκές ποικιλίες των αμπελώνων μας. Ακολουθείται η κλασσική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης, δηλαδή τα στέμφυλα παραμένουν για εκχύλιση κατά την διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης μαζί με τον χυμό του σταφυλιού.

  

ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΓΑΙΑ ΕΡΥΘΡΟΣ: Παράγεται από τις ευγενείς διεθνείς ποικιλίες Merlot και Cabernet Sauvignon. Εμφιαλώνεται μετά από μικρής διάρκειας ωρίμανση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και διατηρεί με τον τρόπο αυτό έναν φρέσκο και φρουτώδη χαρακτήρα. Ένα κρασί με βαθυκόκκινο χρώμα, αρώματα καρπών του δάσους και νότες πιπεριάς, μεστή γεύση, πλούσιο σώμα και έντονη επίγευση, που σερβίρεται σε θερμοκρασία 16-17 ºC και συνοδεύει ιδανικά μοσχάρι, τυριά και λαδερά πιάτα.

 

ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΓΑΙΑ ΕΡΥΘΡΟΣ BARRIQUE OAKED: Παράγεται από τις ευγενείς διεθνείς ποικιλίες Merlot και Cabernet Sauvignon. Μετά από μακρά παραμονή με τα στέμφυλα ωριμάζει για 12-15 μήνες σε βαρέλια 225 λίτρων από γαλλική και αμερικάνικη δρυ. Αφού εμφιαλωθεί παλαιώνει για τουλάχιστον δυο χρόνια σε σκοτεινό χώρο με σταθερή θερμοκρασία για να αναπτύξει την αρμονική του ισορροπία. Ένα κρασί με βαθυκόκκινο χρώμα, αρώματα βανίλιας, αποξηραμένων φρούτων με αρμονικές νότες καπνιστού ξύλου, έντονη γεύση, πλούσιο σώμα και γεμάτη επίγευση, που σερβίρεται σε θερμοκρασία 17-18 ºC και συνοδεύει ιδανικά κυνήγι και ώριμα τυριά.

 

Mi.Ro

Ένα ημίξηρο ροζέ κρασί που παράγεται από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Merlot. Ο χυμός του φρεσκοσπασμένου σταφυλιού παραμένει για μερικές ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία μαζί με τους σκουρόχρωμους φλοιούς και αποκτά έτσι το εντυπωσιακό του λαμπερό χρώμα. Έχει φρουτώδη αρώματα και ήπια, στρογγυλή γεύση. Σε θερμοκρασία 9-11 ºC συνιστά το ιδανικό Aperitif, ενώ συνοδεύει ιδανικά καθημερινά πιάτα με ήπια γεύση. Δοκιμάστε το ακόμη και σαν απογευματινό π

οτό, θα σας ενθουσιάσει.

ΛΙΟΣΤΑΓΜΑ:

Παράγεται από την ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Τα καλά ωριμασμένα και ειδικά επιλεγμένα σταφύλια τρυγούνται με μεγάλη προσοχή, για να μην τραυματιστεί ο φλοιός τους. Μεταφέρονται στο οινοποιείο και αραδιάζονται με ευλαβική διαδικασία στις λιάστρες. Οι λιάστρες τοποθετούνται σε υπαίθριο στεγασμένο και καλά αεριζόμενο χώρο για μερικές εβδομάδες. Στο τέλος της διαδικασίας αυτής τα σταφύλια αφυδατώνονται στον επιθυμητό βαθμό και έχοντας συμπυκνωμένα τα αρώματα, την γλυκύτητα και τα υπόλοιπα στοιχεία τους οινοποιούνται. Η αλκοολική ζύμωση είναι αργή και το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με κεχριμπαρένιο λαμπερό χρώμα, εκρηκτικά αρώματα, έντονα γλυκιά και συμπυκνωμένη γεύση. Εμφιαλώνεται σε φιάλη μισού λίτρου. Σερβίρεται σε θερμοκρασία γύρω στους 10 ºC και πίνεται σαν επιδόρπιος οίνος.

 

ΣΕΙΡΑ MELIA

Πρακτική ατομική συσκευασία σε φιάλη 187 ml με βιδωτό πώμα. Εμφιαλώνεται λευκός ξηρός, Rose ημίξηρος και ερυθρός ξηρός.

 

ΑΣΚΟΣ

Τα κρασιά μας κυκλοφορούν επίσης και σε μεγαλύτερη συσκευασία για οικιακή χρήση των 5 λίτρων ή για επαγγελματική χρήση των 10 λίτρων. Πρακτικό μέσο συσκευασίας ο ασκός, επιτρέπει το σερβίρισμα επιμέρους ποσότητας οίνου, χωρίς η υπόλοιπη ποσότητα να εκτίθεται στο οξυγόνο. Υπάρχουν τα είδη λευκός ξηρός, Rose ημίξηρος, ερυθρός ξηρός και ερυθρός ημίγλυκος.

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Η ποικιλία των προϊόντων μας συμπληρώνεται από το τσίπουρο εξίτηλος και παράγεται από την απόσταξη των στεμφύλων των σταφυλιών. Υπάρχει με γλυκάνισο, αλλά και χωρίς γλυκάνισο και εμφιαλώνεται σε φιάλες των….